Om Bloggen

Den här bloggen existerar för att upplysa om vad ACTA-avtalet innebär, och försöka använda alla kreativa idéer kring hur vi gemensamt skall stoppa det. Bloggen skapades av, finansieras och tillhör Europaparlamentariker Carl Schlyter, och jag som skriver heter Rikard Allvin.

Kommentarsfunktionen är väldigt viktigt, se det som ett verktyg för direkt medborgardialog och medborgarinflytande. Skriv vad du vill att Carl Schlyter skall göra i Parlamentet, så kommer han göra sitt bästa för att göra just det.

Tillsammans har vi alla möjligheter att stoppa det här avtalet, och skydda de medborgerliga fri – och rättigheterna.

Kommentarer (8)

Fantastiskt initiativ! Bra mp!

Bravo,äntligen en sida med samlat info.Jag försöker att förstå,,,,varför är det så svårt ? Är det en generationsfråga? Borde vara självklart med yttrandefrihet,källskydd mm.

Hittade just den här artikeln av professor Mariane Levin:
http://www.sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article1609059/Acta-avtal-har-eller-far-inga-effekter-pa-medborgarna.html

Om det är härifrån regeringen får sin information så förklarar det en del. Hon förstår inte ens skillnaden mellan piratkopierad medicin och generiska mediciner (likamedel).

För att komma från en professor, så låter hon väldigt dåligt påläst. Kanske någon skulle vilja formulera ett svar?

Skitbra!

Mm, jag såg den, häpnadsväckande artikel, framför allt när det gäller hennes formulering om generiska läkemedel. Antagligen lägger vi upp ett bemötande i morgon här på bloggen

Jag läste också artikeln i Aftonbladet och skulle väldigt gärna få en kommentar. Det som kom fram i artikeln var ju allt annat än positivt för människors möjlighet att ha råd att överleva. Acta blir obegripligt utifrån sådan information.

Hej!

För er info:

Vi på Läkare Utan Gränser kommer torsdag 12 april att hålla en OTYST minut i protest mot Actaavtalets hot mot generiska läkemedel, mot läkemedelsjätten Novartis stämning av den indiska staten samt mot de krav som EU ställer på Indien och som kan försämra tillgången till generiska mediciner. Vi är mycket oroade över ovanstående och ser ett behov av att uppmärksamma och protestera mot denna trend av attacker mot generiska läkemedel.

Vi kommer att hålla den OTYSTA minuten torsdag den 12 april kl 12.00 på Sergels torg. Man kan även delta genom att dela vår statusuppdatering i CAPS LOCK på torsdagen. På plats kommer vi att ha en gigantisk högtalare som vi samlas kring och gör protesterande oljud i en minut.

Läs mer om detta på FB eventet: http://www.facebook.com/events/194352547341725/

Eller på vår hemsida: http://www.lakareutangranser.se/otystminut

Hör gärna av er om ni har frågor!

Vänliga hälsningar

Robert Höglund
Läkare Utan Gränser
robert.hoglund@msf.org

Hejsan!
Undrar om ni inte kan göra en lite tidsaxel för Acta-avtalets resa. Hade verkligen varit intressant att på ett enkelt sätt se alla vändor.
Håller tummarna för att ni kan göra detta! Hade varit super!

/Frida

Kommentera