ACTA-omröstningar i EU-Parlamentet idag

Postad den av acta

Idag röstar tre av EU-Parlamentets utskott om ACTA-avtalet. Industriutskottet (ITRE) håller sin omröstning någon gång mellan kl. 09 och 12.30 (gissningsvis har de hunnit fram till punkten om ACTA runt kl. 10.30-11.00), utskottet för medborgerliga rättigheter (LIBE) röstar mellan kl. 12.10 och 12.30 samt utskottet för rättsliga frågor (JURI) kl. 10.30.

Omröstningarna bör kunna följas via de respektive utskottens hemsidor (JURI , LIBE , ITRE ). Vi kommer också att rapportera så fort voteringarna är klara.

Det har varit full fart inför voteringarna, och såväl ekonomiska särintressen som medborgarrättsorganisationer som FFII och Laquadrature du Net har kontaktat ledamöterna inför omröstningarna. Det återstår att se vems argument som vägde tyngst.

Lästips; EDRI har studerat hur EU-Kommissionen misslyckades grovt med sina ambitioner i förhandlingarna om ACTA-avtalet, något som även Torrentfreak rapporterat om.

 

 

Kommentera