ACTA-behandlingen i EP fortsätter att försenas

Postad den av acta

Tidigare har behandlingen av ACTA i det rättsliga utskottet, JURI, försenats. Idag, när utskottet för utvecklingsfrågor, DEVE, skulle behandla frågan och votera om det mycket kritiserade yttrandet som ville ge tummen upp för ett Ja till ACTA, blev det nya förseningar. Just nu vet vi inte exakt varför beskedet om att skjuta upp voteringen skedde, men utan att anta för mycket torde det ligga i linje med den förseningsstrategi som acta-förespråkarna nu verkar använda sig av. Att döma av de diskussioner som hållits i DEVE är det troligt att det positiva ACTA-yttrandet hade röstats ner om voteringen skett idag, även om det förstås inte går att veta säkert.

Nu förväntas utskottet rösta först i slutet av juni. Vi uppdaterar när vi vet mer.

Kommentarer (3)

Kanske är värt att tillägga att det är klart för en demonstration den 9 juni för göteborg
http://www.facebook.com/events/209006522542833/

internationella eventet:
https://www.facebook.com/events/405448512816587/

[…] Förseningarna har varit många, men nästa vecka kommer flera av utskotten att rösta om hur man ställer sig till ACTA-avtalet. Såväl industriutskottet (ITRE), det rättsliga utskottet (JURI) samt utskottet för medborgerliga fri – och rättigheter (LIBE) kommer att votera den 31:e maj. Den gröna gruppens kampanjsida om ACTA har satt ihop en lista över när voteringarna sker i alla berörda utskott. I LIBE diskuterade man tidigare idag ACTA, och av allt att döma ser det ut att finnas en majoritet för att rekommendera ett Nej till ACTA. Utskottets actarapportör, Dimitrios Droutsas, hade i sitt förslag på yttrande inte inkluderat någon röstrekommendation, men sade under utskottets möte den 8e maj att han kunde tänka sig att inkludera en sådan i sin slutliga version, något som det nu alltså verkar finnas stöd för bland utskottets ledamöter. Utskottet kommer som sagt att rösta på torsdag nästa vecka. […]

[…] av yttrandet i DEVE har liknat processen i JURI, och omröstningen har bl.a. försenats när det såg ut att finnas en majoritet för nej-sidan. Inför morgondagens omröstning har det […]

Kommentera