Läkare utan Gränser anordnar protestaktion mot ACTA-avtalet

Postad den av acta

Läkare utan Gränser i Sverige är ytterligare en av de organisationer som nu tar öppen strid mot ACTA-avtalet. Under parollen ”En otyst minut för allas rätt till medicin” kommer Läkare utan Gränser att anordna en protestaktion på Sergels Torg i Stockholm den 12 April. Aktionen kommer att äga rum kl. 12. Förutom att vara en protest mot ACTA-avtalet riktat sig aktionen även mot läkemedelsjätten Novartis stämning av den indiska staten samt mot de krav som EU ställer på Indien och som kan försämra tillgången till mediciner. Den ”otysta” minuten börjar klockan 12, så det kan vara idé att vara där något tidigare.

Läkare utan Gränsers initiativ är mer än välkommet, då EU-Parlamentet nyligen beslutade att hålla fast vid sin ursprungliga tidtabell för behandlingen av ACTA-avtalet, och således inte tänker skicka ACTA till EU-domstolen. Således kommer ACTA-avtalets framtid att avgöras inom kort, varav det är av yttersta vikt att protesterna mot avtalet nu intensifieras.

Mer om protestaktionen;
Facebook-evenemanget

Hemsidan

 

Kommentera