Relativt stor uppslutning på ACTA-demonstrationer

Postad den av acta

Ett tusentals personer slöt upp på demonstrationen på Sergels Torg i Stockholm idag, vilket var något mindre än de 11 000 som sagt att de skulle komma via facebook-evenemanget. Dock får det kyliga vädret ses som en förmildrande omständighet. I Göteborg demonstrerade ett hundratal personer, enligt GP. Det kommer successivt rapporter om hur många som deltagit i andra städer, men uppslutningen har generellt varit god, och visat på att det finns ett stort folkligt missnöje med ACTA. Om en vecka kommer det anordnas fler demonstrationer på andra platser i Europa.

På grund av tidsbrist kommer del 2 av vår granskning av regeringens acta-argument först i morgon förmiddag, titta förbi då.

 

Kommentarer (7)

Hej!

Delar av Carl Schlyters tal finns här:
http://www.youtube.com/watch?v=jOTKqBziypc

Lite kamerastrul i kylan men tack för en bra insats!

”ett tusentals”? Måste vara felskrivning? Jag tyckte det måste ha varit väldigt mycket mer…

@Paula De mer officiella uppgifter vi såg låg på 1 – 2000, men det brukar alltid röra sig om ganska grova uppskattningar, så det är mycket möjligt att det var fler på plats.

@Andreas Carl tackar, och tack så mycket för filmningen!

Mycket trevlig stämning och polisen attackerade inte 🙂

[…] som avgör avtalets öde, kommer att hållas i början av juli. I morgon, den 9e juni, kommer återigen demonstrationer att hållas runt om i Europa. I ett hundratal europeiska städer kommer protester […]

Kommentera