Osannolik vändning – inget rådsbeslut om ACTA trots allt

Postad den av acta

Vi skrev precis om att ACTA-avtalet med all sannolikhet skulle godkännas av ministerrådet under ett pågående möte idag. Nu har vi precis fått besked om att mötet är avslutat, och ACTA-avtalet INTE har godkänts. I nuläget är det oklart om punkten helt enkelt inte hanns med och man kommer att försöka behandla den i morgon, eller om det faktiskt inte fanns något stöd för att godkänna avtalet. Förhoppningsvis vet vi mer inom kort.

Uppdatering: Det senaste vi hört är att det inte kommer något beslut om ACTA idag, utan att det kommer att avhandlas först i morgon bitti (fredag). Det är fortfarande oklart vad som föranlett att beslutet dröjer, men det mest sannolika är fortfarande att rådet godkänner ACTA-avtalet, fast då alltså först i morgon. Vi fortsätter uppdatera så fort vi vet mer.

Kommentarer (1)

[…] wenig Verwirrung darüber, was jetzt wirklich beschlossen wurde. Der schwedische MEP Carl Schlyters ließ verlauten, dass ACTA bei dem Treffen nicht beschlossen wurde. Ob dies bedeute, dass es abgelehnt wurde, oder […]

Kommentera