Carl Schlyter skickar brev till EU:s datatillsynsgrupp ang. ACTA

Postad den av acta

Greens/EFA (gröna gruppens) ACTA-grupp har idag, med Carl Schlyter som avsändare, skickat ett brev till EU:s datatillsynsgrupp (article 29 Working Party) apropå offentliggörandet av det slutgiltiga ACTA-utkastet. I art. 29 working party ingår en representant från varje medlemsland samt Eu:s datatillsynsman, som tidigare riktat kritik mot ACTA-avtalet. Arbetsgruppen är rådgivande och har till syfte att bevaka individens skydd när det gäller integritet och behandling av personuppgifter.

I brevet ber Carl Schlyter datatillsynsgruppen att utvärdera flera potentiella konsekvenser av det nuvarande ACTA-avtalet, däribland hur ACTA-avtalet överensstämmer med EU:s målsättningar om att främja mänskliga rättigheter och fundamentala  friheter, vilka juridiska implikationer de indirekta skrivningarna om samarbete mellan rättighetsinnehavare och internetleverantörer kan få, samt hur de relativt oprecisa formuleringarna om ”kommersiell skala” i avtalets delar om ”criminal enforcement” i relation med skrivningarna i Internetkapitlet kan slå mot enskilda individer (parterna i ACTA har länge hävdat att det är storskaliga upphovsrättstrång och förfalskningar man vill åt, inte ex. enskilda fildelare).

Hela brevet återfinns som sagt här.

Kommentarer (3)

mänskligheten är skyldig er många tack… fortsätt kriga i europa.

Tack för det!

[…] 11:e oktober skickade Carl Schlyter ett brev till EU:s datatillsynsgrupp (Article 29 Data Protection Working Party), där förutom EU:s […]

Kommentera