Första sammanfattningarna börjar droppa in

Postad den av acta

I takt med att det senaste actautkastet sprider sig på nätet har det börja komma en del mer konkreta rapporter om innehållet. Computerworlduk, Torrentfreak, Techworld m.fl. har fått ut artiklar, och juridikprofessorn och ACTA-experten Michael Geist har idag gjort en sammanfattning av förändringarna. Enligt honom tycks det som om det är USA som har stått för den största kompromissviljan, och således vikit sig på flera punkter, vilket tydligt exemplifierar hur gärna USA vill få ACTA-avtalet till stånd.

I morgon förmiddag kommer EU-Kommissionen briefa EU-Parlamentet om utgången av den senaste förhandlingsrundan. Parlamentsledamöterna befinner sig för närvarande i Strasbourg för den första omröstningsrundan efter sommarledigheten.

I morgon slänger vi upp en längre sammanfattning av det uppdaterade avtalet, så titta in då.

Andra bloggar: Christian Engström

Kommentera