Nytt brev till WTO från de gröna

Postad den av acta

Efter att ha fått svar på sitt första brev till WTO och WIPO,  skickade de 7 gröna parlamentarikerna igår ett nytt brev till WTO.

I brevet hänvisar man bl.a. till att Indien och Brasilien vänt sig till WTO för hjälp i och med att EU beslagtar generiska mediciner som färdas via unionen. Möjligheten att beslagta produkter ”på genomresa” (in-transit) innefattas och utökas i ACTA-avtalet. De gröna parlamentarikerna frågar WTO hur den rådande tvisten kan komma att påverka ACTA, om exempelvis WTO går på Brasilien och Indiens linje. Ett ACTA-avtal som medger rätt att beslagta produkter enligt ovanstående principer skulle i så fall kontrastera mot WTO:s provisioner.

Man ber även WTO kommentera vilka potentiella effekter framförhandlandet av ACTA kan få på generella provisioner kring immaterialrätt.

Hela brevet återfinns här .

Det här inlägget postades under , , .

Kommentarer (1)

[…] This post was mentioned on Twitter by Miljöpartiet degröna, Piratbloggar. Piratbloggar said: ACTA-bloggen (mp): Nytt brev till WTO från de gröna: Efter att ha fått svar på sitt första brev till WTO och… http://tinyurl.com/36g7o9n […]

[WORDPRESS HASHCASH] The comment’s server IP (74.112.128.46) doesn’t match the comment’s URL host IP (74.112.128.10) and so is spam.

Kommentera