Senaste nytt om ACTA

Postad den av acta

En del nytt har hänt på ACTA-fronten de senaste dagarna.

Till att börja med har Neelie Kroes, vice ordförande i Kommissionen och ansvarig för den digitala dagordningen, uttalat sig i holländsk media. Enligt artikeln hävdar hon att Kommissionen, trots förra veckans antagna resolution i Parlamentet, inte bör svara upp till Parlamentets krav om full öppenhet och insyn i ACTA-förhandlingarna. Uttalandet har mottagits med stor skepsis inom EU-parlamentet, där arbete nu pågår inom den bl.a. den gröna gruppen för att få en förklaring till uttalandet.  

DG Trade (Kommissionens handelsavdelning) har låtit meddela att måndagens stakeholdermeeting om ACTA kommer att kunna streamas från webben. Enligt Kommissionen kommer snart mer information om hur man går till väga här.

Slutligen har den liberala gruppen i EU-parlamentet, ALDE,  anordnat en ”hearing” om ACTA den 6e april. Bland talarna återfinns bland andra den kanadensiska juridikprofessorn Michael Geist, Ordföranden för EuroISPA Malcolm Hutty, samt EU-Kommissionens ACTA-förhandlare Luc Devigne. Videostreaming av hearingen kommer att finnas tillgängligt på nätet.

Kommentarer (1)

[…] m.fl gröna parlamentariker ställde till Kommissionen apropå vice-kommissionär Neelie Kroes uttalande om ACTA-avtalet. I korthet säger De Gucht att Kommissionen har förklarat sin uppfattning om […]

Kommentera